Top
 

Wat we doen

Geluk

We willen ons allemaal het liefst gewoon gelukkig voelen, niet?

Om je gelukkig te voelen is het nodig lekker in je vel te zitten, en rust te ervaren in je hoofd. Dan voel je je namelijk relaxt, en dus fijn, en dus gelukkig.

En los van het feit dat je relaxt voelen natuurlijk gewoon een heel fijn gevoel is, heeft deze staat van zijn vele voordelen voor je. Uiteraard op het gebied van gezondheid en ook als het gaat om je succesvol voelen in je leven. Ontspannen, relaxen gaat zóveel dieper dan je alleen maar lekker chill voelen. Het heeft daadwerkelijk een enorme positieve invloed op je immuunsysteem, je gezondheid en je levensgeluk.

Wat wij voor jou verzorgen is een veilige plek om te experimenteren, te onderzoeken wat fijn is voor jou, en wat niet. En of niet-fijn slecht is, of soms juist even nodig. We bieden je in feite een plek, waar jij de vrijheid voelt te mogen spelen, en leren. Een plek waar je je focus van denken en doen verlegt naar voelen, en ervaren. Door bijvoorbeeld meer mindful te gaan bewegen, of juist door vol te verstillen en te vertragen. Of misschien een combinatie van beide. Wij helpen je te ont-dekken wat werkt, voor jou.

Want hoe relaxter jij je gaat voelen, hoe gemakkelijker alles zal gaan. Je hebt namelijk meer incasseringsvermogen als je je relaxt voelt, je immuunsysteem werkt beter, er stroomt meer levensenergie door jouw systeem, je gaat helderder voelen en ‘weten’ en dit alles leidt tot het maken van betere keuzes, en dus de uitkomsten die jij wenst. Je krijgt weer de regie over jouw eigen leven! En als dat een keer niet lukt, heb je tools die je helpen je weer relaxt te gaan voelen. Je gaat op jouw tempo en wijze groeien, en bloeien.

En je ontdekt dat jouw ‘relaxplek’ gewoon bij jou van binnen zit!

“Super! Beetje spierpijn in mijn schouders, voel me ontspannen en soepel, hoofd wat minder vol. Dit is echt goed voor mij. Kortom: zin in de volgende sessie!” – M.

Hoe werkt dit dan?

Stofjes als onder andere endorfine, oxytocine en serotonine zorgen er voor dat je je gelukkiger voelt. En weet je wat nou zo gaaf is? Je kunt deze stofjes gewoon zelf aanmaken! Op het moment dat je je ontspant gaat je lichaam hier uit zichzelf mee aan de slag, zonder dat jij daar bewust iets voor hoeft te doen. Maar oeps! Ontspannen is dus nog niet zo makkelijk voor velen van ons. Geen probleem. Ontspannen kan namelijk op veel verschillende manieren. En het is helemaal niet zo ingewikkeld en onhaalbaar als het soms lijkt. Dat komt wellicht een beetje door de “think big, act small’ maatschappij waarin we leven… We denken misschien wel té groot. Óók als het gaat om ‘ontspannen’, waardoor dit helemaal geen aantrekkelijk woord, concept, meer is. Wat ons betreft zouden we er beter “feel big, think small” van kunnen maken. Jouw lijf weet namelijk feilloos wat je nodig hebt, wat goed is voor jou.

Leren relaxen begint dan ook met leren en durven voelen. Het fijne, en ook niet ‘niet fijne’. Niet ‘let it go’, want hoe dan? Maar ‘let it be’. Stoppen met vechten tegen iets, maar het leren observeren, laten zijn. Het volledig leren doorvoelen. Beginnen met ont-spannen in plaats van ontspannen. En los-laten in plaats van loslaten. En vanuit hier een beetje experimenteren, in kleine stapjes. Want het mooie is, als elke stap klein is, dan is deze haalbaar en dus motiverend. En als het een misstap (als die al bestaan) blijkt te zijn, is het ook maar een kleintje. Je krijgt direct feedback van jezelf! Hoe fijn is dat?! Echt, relaxen kun je leren. En jouw eigen unieke relaxplek van binnen kun je daarmee creëren. Op jouw wijze, en op jouw tempo. En wij weten dat wat voor de één werkt, voor jou wellicht minder geschikt is. Wij leren jou daarom geen vaste route of riedel. Wij leren je voelen en ervaren en zèlf creëren. Je relaxplek vinden in jezelf haalt je niet uit dit leven, het verbíndt je er juist mee!